Kerhotoiminta

Uudellamaalla sekä Tampereen ja Jyväskylän seuduilla toimii vertaistuellinen retinakerho. Kerhot kokoontuvat vaihtuvien teemojen merkeissä yleensä kerran kuussa. Silloin tällöin tehdään retkiä. Joihinkin tapaamisiin voi osallistua myös etäyhteydellä.

Uudenmaan retinakerho

Retina Uusimaa kokoontuu yleensä kerran kuussa maanantaina klo 17:30-19:00. Kahviraha 2 €. Seuraa ilmoittelua täällä, Facebookissa Retina Finland -ryhmässä ja/tai kerhon WhatsApp-ryhmässä!

Ma 13.5. klo 17:30-19:00 Kokoonnumme Vantaalla Ruusupaviljongilla tutustumassa todennäköiseen syksyn kerhotilaamme. Osoite on Kisatie 21, 01450 Vantaa. Ohjeistakaa taksi ajamaan Ruusuvuoren koululta vielä vähän eteenpäin Ruusupaviljongille. Tarkistakaa siis, ettei taksi jätä teitä koululle!

Kerhovastaavat: Virve Lähdesmäki, p. 0400 532 898, v.lahdesmaki68@gmail.com ja Miia Lehto, p. 0440 754 784, miialle.posti@gmail.com


Tampereen seudun retinakerho

Kerho kokoontuu joka kuukauden ensimmäisenä maanantaina klo 15:30-17:00 Tampereen seudun Näkövammaiset ry:n kerhohuoneessa, Kuninkaankatu 8 A 2. krs. Kahviraha 2 €.

Ma 13.5. klo 15:30-18:00 juhlimme kerhon 30-vuotista taivalta Loma- ja kurssikeskus Koivupuistossa, Petäjäntie 137, Ylöjärvi. Yhteislauluja, leikkimielistä ohjelmaa ja muisteloita. Päivällismenu: Kalkkunarulla, kastike, täysjyväriisi, kasvisgratiini, vihersalaatti, kreikkalainen salaatti, mustaherukkahillo, ruokaleipä, levite, alkoholittomat ruokajuomat, täytekakkukahvit. Ilmoittautumiset Outille viimeistään 3.5. Aterian omavastuu 25 €/hlö maksetaan Outille Koivupuistossa.

Syyskauden kerhopäivät ovat 2.9., 7.10. ja 4.11. Joulukuun alussa perinteiset pikkujoulut.

Kerhovastaavat: Outi Lehtinen, p. 040 700 7930, outi.lehtinen@elisanet.fi, ja Merja Kaiponen, p. 040 718 3002, merja.kaiponen@gmail.com


Jyväskylän seudun retinakerho

Jys Retina kokoontuu kerran kuussa vaihtelevissa kokoontumispaikoissa.

Ke 8.5. klo 14-16 Elämänilon tunnistus, keruu ja säilöntä. Sanamaija FM Heli Laaksonen. Paikka: Jyväskylän yliopiston päärakennus, juhlasali. Luennon voi kuunnella myös verkossa, jolloin ilmoittautumiset viimeistään 7.5. p. 044 7603738 tai jaana.rossi@jyu.fi. Kahvitellaan ala-aulan kahviossa luennon jälkeen. Ilmoittaudu yhteiseen kahvihetkeen Helille ma 6.5. mennessä. 

La 17.8. (tai 24.8.) klo 11 alkaen päiväretki Leivonmäen kansallispuistoon Joutsaan. Tapaamme puiston keskiosassa Selänpohjan pysäköintialueella, Syysniementie 1072, Joutsa. Kukin tulee omin tai kimppakyydein. Matkaa Jyväskylästä Leivonmäkeen on noin 50 km. Puisto sijaitsee Jyväskylä – Joutsa – tien (valtatie 4, E75) länsipuolella. Valtatieltä on opasteet puistoon. Varaa aikaa ajoon, sillä loppuosa on pieniä teitä. Kävelysauvat ovat hyvät maaston tunnusteluun. Säänmukainen vaatetus.

Patikoimme 4,5 km Harjunkierroksen, joka kulkee osittain harjujakson laella ja Pirttilammen rantaa kahden pienen järven välistä Erijärville. Reitti luokitellaan keskivaativaksi muutaman jyrkän nousun ja laskun vuoksi, mutta pääosa on mukavaa kangasmaastoa. Kierroksen puolivälissä Rutajärven rannalla on Lintuniemen puolikota ja tulentekopaikka, jossa teemme tulet makkaranpaistoa varten. Tuo mukanasi omat eväät ja wc-paperia! Lämmin juoma termospullossa varmasti maistuu, mutta pieni vesipullokin on hyvä olla mukana. Lintuniemestä jatkamme Rutajärven rantaa pitkin takaisin pysäköintialueelle.

Ilmoittautuminen viimeistään edeltävänä torstaina klo 20 mennessä Pekalle. Jos keli on aivan mahdoton, retki perutaan, ja siitä ilmoitetaan osallistujille edeltävänä perjantai-iltana klo 20 mennessä.

Tunne lukkosi -koulutus elokuussa

Vaaditko itseltäsi kohtuuttomia? Tarraudutko jatkuvasti kiinni toisiin ihmisiin? Uhraatko omat tarpeesi tai joudutko jatkuvasti ristiriitoihin ihmissuhteissasi?

Kurssilla tarkastelemme yhdessä oman tunne-elämän lukkoja ja vääriä uskomuksia itsestämme ja toisista. Yhteisen työskentelyn tavoitteena on oppia ymmärtämään itseä terveemmällä tavalla, arvioimaan menneisyyden vaikutusta omaan elämään ja tunnistamaan toimivia ratkaisumalleja nykytilanteissa ja ihmissuhteissa. Työskentelyn vetäjä teologi, työnohjaaja Aija Paakkunainen hyödyntää terapeutti Kimmo Takasen Tunne lukkosi -kirjasarjaa ja skeematerapian lähtökohtia.

Tunne lukkosi -koulutus kestää 6 tuntia, ja se toteutetaan 12.8. alkavalla viikolla kahtena päivänä yhteistyössä Keski-Suomen Näkövammaisten kanssa. Kurssille otetaan 10 henkilöä. Tarkempi aika, paikka ja ilmoittautumisohjeet ilmoitetaan kevään aikana kerhokirjeessä ja KSN:n tiedotuskanavilla.

Kerhovastaavat: Tarja Pietiläinen, p. 0400 808 970, tarja.m.pietilainen@gmail.com, Heli Varjanto, p. 044 298 1172, helkava@gmail.com, Pekka Kuukkanen, p. 0440 260 853.