RETINA ry

Perinnöllistä
verkkokalvon­rappeumaa sairastavien
puolestapuhuja

Siirry valikkoon

Linkki valikkoon

Nuoret

Nuorten tapaaminen Helsingissä kesällä 2019

Hei nuori retiniitikko!

Yhdistyksen nuorten toiminnan tavoitteena on tuoda yhteen nuoret alle 35-vuotiaat retiniitikot, jotta sinun ei tarvitse olla yksin, vaan löydät meistä vertaistasi keskusteluseuraa, saat ideoita arkeen, opiskeluun, työelämään sekä ennen kaikkea uusia ystäviä.

Yhdistyksen nuorille suunnattua tietoa jakaa ja tapahtumia järjestää nuorisotyöryhmä. Nuorille jäsenille on oma Facebook-ryhmä, missä voit tehdä kysymyksiä, jakaa tietoa, kokemuksia ja vinkkejä sekä ihan vain keskustella toisten nuorten kanssa. Facebook-ryhmän kautta saat myös nopeimmin tietoa nuorille suunnatuista tapahtumista ja tapaamisista ja muista nuoria kiinnostavista asioista.

Voit aina myös olla yhteydessä suoraan meihin nuorisotyöryhmän vetäjiin, mikäli sinulla on kysyttävää tai jos haluat keskustella vertaisen kanssa. Yhteystietomme ovat alla.

Facebook-ryhmä Retina Nuoret: https://www.facebook.com/groups/retinanuoret/

Puhelinrinki nuorille

Tule mukaan miittiin, joka alkaa syksyllä 2022! 

Tämä on helppo tapa tutustua uusiin ihmisiin ja päästä juttelemaan ihan mistä vain nuoria kiinnostavista aiheista. Parasta mitä voit miitistä saada on ikuisia ystäviä ja vertaistukea ympäri Suomea! Miitti toimii puhelinrinkinä, jossa on 5-6 osallistujaa. ja vetäjänä toimii nuorten parissa vuosia työskennellyt ja koulutettu vertaistukitoimija Mira Nieminen.

”Odotan innokkaana päästä vetämään tätä miittiä, koska nuorilla on tosi hyviä juttuja kerrottavana. Miitissä oppii myös kuuntelemaan kaveria ja  monia hyviä yhteisiä asioita ja mielenkiinnon kohteita saattaa paljastua miitin aikana ja siten kaverisuhteita syntyä. Miiteissä usein uskalletaan puhua asioista jotka on mietittänyt, mutta ei ole ollut ketään jolta olisi halunnut kysyä. Nuoret saavat itse päättää jokaisen miittipuhelun aiheet.” Mira kertoo.

Miitti alkaa elokuun aikana yhdessä osallistujien kanssa sovittuina päivinä. Miitissä voit olla halutessasi anonyymisti eli sinun ei tarvitse paljastaa henkilötietoja tai puhelinnumeroa toisille miitissä mukana oleville. Mira toimii miitin koollekutsujana eikä sinun tarvitse osata kuin vastata puhelimeen sen soidessa! Miitti kokoontuu viikoittain viisi kertaa ja yksi miitti kestää noin tunnin.

Ilmoittaudu mukaan nyt heti tai viimeistään heinäkuun loppuun mennessä Miralle mira.nieminen12@gmail.com tai p. 044.263.0221 tai Pinjalle pinja.ahvenniemi@outlook.com tai p. 045.111.9958. Ilmoittautuessasi valmistaudu kertomaan nimesi ja puhelinnumerosi koollekutsumista varten.

Retina Nuorten tapahtumia 2022

Kesäpiknik Helsingissä lauantaina 30.7.2022 klo 15 alkaen

Tervetuloa viettämään kesäpäivää Retina Nuorten seurassa Helsingissä! Ohjelmassa on rentoa jutustelua piknikin merkeissä Kaisaniemen puistossa. Tapaamme Helsingin päärautatieaseman pääovien ulkopuolella lauantaina 30.7. klo 15, mistä siirrymme yhdessä Kaisaniemen puistoon. Mukaan voi liittyä myös myöhemmin. Piknik toimii nyyttäriperiaatteella, joten tuo mukanasi pientä purtavaa tai juotavaa jaettavaksi. Yhdistyksen puolestakin tuomme tarjottavaa ja piknik-tarpeita, kuten lautasia ja mukeja.

Ilmoittaudu Sinille, Pinjalle tai Tuomakselle sähköpostilla, puhelimitse tai viestillä 28.7. mennessä.

Jos päätät tulla mukaan viime hetkellä, voit hyvin liittyä seuraan ilmoittautumattakin. Mikäli liityt seuraan klo 15:n jälkeen, soita Sinille, Pinjalle tai Tuomakselle, niin ohjaamme sinut luoksemme! Mikäli sää ei suosi, siirrämme tapaamisen yhdessä valittuun sopivaan sisätilaan tai ravintolaan.

Tulevia tapahtumia 2022

Nuorisotyöryhmä 

Sini Sjöblom, 040 056 7836, sini.sjoblom[at]pp.inet.fi
Pinja Ahvenniemi, 045 111 9958, pinja.ahvenniemi[at]outlook.com
Tuomas Ruokonen, 040 571 3509, tuomas_tsr[at]hotmail.com

Kansainvälinen toiminta

Pyrimme nuorisotoiminnassa luomaan kontakteja ja verkostoja myös kansainvälisesti. Tiedotamme kansainvälisistä nuorille suunnatuista tapahtumista, tapaamisista sekä muista kuulumisista Facebook-ryhmän kautta. 

Kuuntele Retina Internationalin Nuorten konferenssi 2021:
Retina International Youth Conference 12.8.2021

 


Tämän sivun sisältö päivitetty: 04.07.2022
Sivun alkuun

Linkki sivun sisältöön
Retinan silmälogo pienikokoisena

Sähköposti: info (at) retina.fi | Puhelin · 045 135 7611
Osoite: Marjaniementie 74, 00930 Helsinki
[ Itäkeskus, Näkövammaisten palvelu- ja toimintakeskus Iiris ]
© 2019 Retina ry | Tietosuojaseloste