RETINA ry

Perinnöllistä
verkkokalvon­rappeumaa sairastavien
puolestapuhuja

Siirry valikkoon

Linkki valikkoon

Nuoret

Nuorten tapaaminen Helsingissä kesällä 2019

Hei nuori retiniitikko!

Yhdistyksen nuorten toiminnan tavoitteena on tuoda yhteen nuoret alle 35-vuotiaat retiniitikot, jotta sinun ei tarvitse olla yksin, vaan löydät meistä vertaistasi keskusteluseuraa, saat ideoita arkeen, opiskeluun, työelämään sekä ennen kaikkea uusia ystäviä.

Yhdistyksen nuorille suunnattua tietoa jakaa ja tapahtumia järjestää nuorisotyöryhmä. Nuorille jäsenille on oma Facebook-ryhmä, missä voit tehdä kysymyksiä, jakaa tietoa, kokemuksia ja vinkkejä sekä ihan vain keskustella toisten nuorten kanssa. Facebook-ryhmän kautta saat myös nopeimmin tietoa nuorille suunnatuista tapahtumista ja tapaamisista ja muista nuoria kiinnostavista asioista.

Voit aina myös olla yhteydessä suoraan meihin nuorisotyöryhmän vetäjiin, mikäli sinulla on kysyttävää tai jos haluat keskustella vertaisen kanssa. Yhteystietomme ovat alla.

Facebook-ryhmä: https://www.facebook.com/groups/retinanuoret/

Nuorten jouluglögit pe 4.12. etätapaamisena

Retina nuorten vuoden viimeinen tapaaminen järjestetään 4.12.2020 klo 19:00 Teams-sovelluksen kautta etätapaamisena. Tapaaminen on avoin kaikille nuorille (noin alle 35-vuotiaille) retiniitikoille, heidän läheisilleen ja ystävilleen. Tapahtumaan ei tarvitse ennakkoilmoittautua. Ohjelmassa on vapaata keskustelua sekä oman glögin nauttimista.

Lisätietoja: sini.sjoblom@pp.inet.fi, p. 0400 567836.

Alla olevasta linkistä pääset osallistumaan Retina Nuorten jouluglögeille 
Microsoft Teams-kokous
Liity tietokoneella tai mobiilisovelluksella

Liity kokoukseen napsauttamalla tätä

Katseet eteenpäin!

Retina Nuorten toimintaa käynnisteltiin vuoden 2019 aikana keräämällä nuoria jäseniä yhteiseen Facebook-ryhmään, ja ensimmäinen tapaaminenkin järjestettiin heinäkuussa Helsingissä. Facebook-ryhmässä oli marraskuussa 16 jäsentä ja kesätapaamisessa kolme nuorta retiniitikkoa sekä kaksi avustajaa.

Tapaamisessa saatiin aikaan erittäin hyvää keskustelua siitä, millaisia haasteita nuoret kohtaavat ja millaista on olla nuori retiniitikko. Tärkeäksi koettiin osallistuminen ja asioiden kokeileminen. Tähän lukeutuvat apuvälineiden rohkea käyttöönotto ja hyödyntäminen, oli kyseessä sitten valkoinen keppi, avustaja tai jokin muu apuväline tai palvelu. Myös näiden hyödyntämisen vaikeus, nimenomaan henkisellä tasolla, tuli vahvasti esille. On helpottavaa kuulla toisilta, että haasteet ovat samanlaisia. Nuorten ryhmässä pyritäänkin mahdollisuuksien mukaan helpottamaan sopeutumista, miten vain ikinä mahdollista.

Tapaamisessa todettiin, kuinka tärkeää ja hyödyllistä vertaistuki on myös nuoren retiniitikon perheenjäsenille, niin vanhemmille kuin sisaruksille. Hekin kaipaavat tietoa ja ymmärrystä retiniitikon arjesta ja haasteista, jotka eivät välttämättä ilmene samalla tavalla tutussa kotiympäristössä ja tuttujen keskellä kuin lähipiirin ulkopuolella. Läheisten voi olla vaikea hahmottaa muuttuvaa näkötilannetta. Asian käsittelyä helpottaa vertaistuen, tiedon ja niksien jakaminen läheisille. Kannustammekin nuorten sisäruksia, isiä, äitejä, kavereita sekä muita läheisiä ja avustajia mukaan Retina ry:n ja Retina Nuorten tapahtumiin.

 

Nuorisotyöryhmä

Sini Sjöblom, 040 056 7836, sini.sjoblom[at]pp.inet.fi
Tuomas Ruokonen, 040 571 3509, tuomas_tsr[at]hotmail.com

Kansainvälinen toiminta

Pyrimme nuorisotoiminnassa luomaan kontakteja ja verkostoja myös kansainvälisesti. Tiedotamme kansainvälisistä nuorille suunnatuista tapahtumista, tapaamisista sekä muista kuulumisista Facebook-ryhmän kautta. Kesäkuussa 2022 on tarkoitus lähteä nuorten porukalla Retina Internationalin maailmankongressiin Islantiin.

Kansainvälisiä verkostoja ja keskustelufoorumeita

Euroopan nuorten verkosto Retinayouth:

Retina International Youth:


Tämän sivun sisältö päivitetty: 29.11.2020
Sivun alkuun

Linkki sivun sisältöön
Retinan silmälogo pienikokoisena

Sähköposti: info (at) retina.fi | Puhelin · 045 135 7611
Osoite: Marjaniementie 74, 00930 Helsinki
[ Itäkeskus, Näkövammaisten palvelu- ja toimintakeskus Iiris ]
© 2019 Retina ry | Tietosuojaseloste