RETINA ry

Perinnöllistä
verkkokalvon­rappeumaa sairastavien
puolestapuhuja

Siirry valikkoon

Linkki valikkoon

Ajankohtaista

Vuosikokouksissa asioita tutkitaan tarkasti.

Vuosikokouksissa asioita tutkitaan tarkasti.

Pysy ajan tasalla ja tarkista viimeksi päivitetyt sivut

Tästä löydät linkit Retinan sivuston viimeksi päivitettyihin sivuihin. Näet tuoreimmat sivua päivämäärät, milloin niitä on viimeksi päivitetty. Pysyykös PHP nyt kyydissä?

3 viimeksi päivitettyä sivua:
Ajankohtaista 31.07.2022
Nuoret 04.07.2022
Arkisto 13.06.2022

Retina-lehti ja jäsentiedote

Lue uusin Retina-lehti 1/2022 (pdf). 
Lue uusin jäsentiedote 1/2022 (pdf). 

Tapahtumia

Retina ry tukee uusien jäsenten osallistumista yhteen vapaavalintaiseen yhdistyksen järjestämään tapahtumaan korvaamalla matka- ja majoituskuluja enintään 100 eurolla. Etu on normaalisti voimassa liittymisvuoden ja sitä seuraavan kalenterivuoden, mutta koronapandemian vuoksi nyt kaksi vuotta. Tapahtumat, joissa etu on käytettävissä, on merkitty tähdellä (*). Edun saamiseksi muista mainita ilmoittautumisen yhteydessä, että olet uusi jäsen! Etu ei koske uusia kannatusjäseniä. 

Kesäpäivät Valkeakoskella 5.-7.8.2022 *

Retina ry:n perinteiset kesäpäivät järjestetään Valkeakosken upeissa järvimaisemissa. Ilmoittautumisaika päättyy 21.6.2022. Majoitus Rantahotelli Waltikassa. Lauantain ohjelmassa on vesibussimatka Valkeakosken kanavasulun kautta Visavuoreen, jossa opastettu kierros kuvanveistäjä Emil Wikströmin taiteilijakodissa ja ateljeessa. Lounas Päivölän kansanopistolla. Iltapäivällä opastettu retki Sääksmäen Rapolanharjun muinaiselle linnavuorelle, jonka rautakautisille asuinsijoille esi-isämme asettuivat 400-luvulla. 

Sunnuntaina on aamupäivällä nuorten ohjelmaa ja muilla vapaa-aikaa, jolloin voi käydä vaikkapa uimassa läheisellä rannalla. Sitten ajamme bussilla Valkeakosken rautatieasemalle, josta matka jatkuu Lättähattu-museojunalla Toijalaan. Siellä tutustumme oppaan johdolla Veturimuseoon ja ruokailemme vanhassa ravintolavaunussa. Kahvin ja palautekeskustelun jälkeen astumme kotiinpäin lähteviin juniin.

Kesäpäivien vastuuhenkilönä toimii Sini Sjöblom.

Kesäpäivien ohjelma, hinnat ja ilmoittautumisohjeet (pdf)

Utön matka 8.-11.9.2022

Koe ulkosaariston kauneus lintujen muuttoaikaan Anders Nybergin matkassa! Ilmoittaudu Andersille, p. 045 160 1246 tai anderny@hotmail.com viimeistään sunnuntaina 21.8.2022. 

Omakustanteinen reissu alkaa torstaina 8.9.2022 aamupäivällä Turun linja-autoasemalta, josta siirrytään Saaristobussin kyydissä Pärnäisiin. Sieltä yhteysalus M/S Baldur vie matkalaiset Utön saarelle. Merimatka kestää säästä riippuen 4-5 tuntia. Perillä majoitutaan Utö Havhotelliin. 

Utö on Suomen eteläisin asuttu saari. Se sijaitsee ylhäisessä yksinäisyydessään Itämeren ympäröimänä Saaristomeren eteläosassa, 88 km Turusta lounaaseen. Museovirasto on määritellyt Utön linnakkeen majakka- ja luotsiyhdyskuntineen valtakunnallisesti merkittäväksi rakennetuksi kulttuuriympäristöksi. Maisemaa värittävät punaiset, puiset saaristolaismökit. Saari on pääosin paljasta kallioluotoa, mutta kasvaa siellä sentään jokunen puukin. 

Utössä on maamme vanhin yhä toiminnassa oleva majakka. Sen kolmannessa kerroksessa on tunnelmallinen majakkakirkko. Läheisessä 1700-luvun majakanvartijan talossa toimii saaristomuseo. Kylän itäreunan viehättävältä kappelilta lähtee yksinäinen polku hautausmaalle.

Ohjelmassa on ulkoilua muuttolintuparvien ja meren ääniä kuunnellen, mukavaa yhdessäoloa, saunomista ja opastettu saarikierros. 

Matkaohjelma ja hinnat

Retina Day Helsingissä 24.9.2022 *

Perinteinen kansainvälisen retiniitikon päivän tapahtuma Retina Day järjestetään hybridikokouksena Iiris-keskuksessa Helsingissä lauantaina 24.9.2022. Silmälääkärien ja tutkijoiden asiantuntijaluentoja, apuvälinenäyttely ja tuotetori. 

Retina Dayn ohjelma

Syyskokousviikonloppu Jyväskylässä 28.-30.10.2022 *

Retina ry:n syyskokous pidetään hybridikokouksena lauantaina 29.10.2022 klo 13 alkaen kylpylähotelli Scandic Laajavuoressa, Laajavuorentie 30, 40740 Jyväskylä. Hotelli sijaitsee noin 5 km:n päässä keskustasta. Junilla saapuvien kannattaa ottaa kimppataksi. Oman auton käyttäjille hotelli tarjoaa maksuttoman pysäköinnin. Huonehinnat: 2 hengen huone 120 €/vrk, yhden hengen huone 100 €/vrk.

Paikalle kannattaa saapua jo perjantaina, jolloin nautimme yhteisen illallisen. Kylpylän vapaa käyttö sisältyy hotellivieraiden majoitushintaan: lämpimiä porealtaita, vesilaguuni, kuntouinti-, kylmä- ja lastenallas sekä monipuolinen saunavalikoima. Day Span palveluja voi varata eri maksusta: klassista hierontaa, hemmotteluhoitoja, parturi-, kampaamo- ja kosmetologipalveluja.

Tarjolla on myös erilaisia huonepakopelejä, esim. 3 hengen peli 90 € ja 6 hengen peli 120 €. Keilailun ystävät voivat keilailla hintaan 34 € /rata/vuoro, kuvallisella opiskelija- ja eläkeläiskortilla 16 € /rata/vuoro. Keilailuohjausta voi ostaa 65 € / 5 hlöä.

Lauantain virallisen vuosikokouksen jälkeen teemme iltapäivällä yhteisen kävelyretken Laajavuoren upeissa maisemissa. Sunnuntaina tutustumme Jyväskylän nähtävyyksiin opastetun kiertoajelun merkeissä. Nuorille on lisäksi omaa oheisohjelmaa.

Kerhotoiminta

Uudenmaan retinakerho

Kerho jatkaa kokoontumisia syyskuusta lähtien joka kuukauden ensimmäisenä keskiviikkona klo 17:30-19:00 Kulttuuripalvelun tiloissa Iiriskeskuksessa Helsingin Itäkeskuksessa, ellei toisin sovita. Pyrimme jatkamaan tapaamisia hybridimuotoisina, jotta myös kauempana asuvat pääsevät mukaan. Kutsu Teams-kokouksiin löytyy Uudenmaan retinakerhon WhatsApp-ryhmästä edeltävänä päivänä, ja sen saa myös Raisalta. Liity WhatsApp-ryhmään laittamalla viestiä Raisalle! 

Lisätiedot: Raisa Ticklén 040 515 3917 (puhelu, tekstari tai WhatsApp) ja Mira Nieminen, p. 044 263 0221, mira.nieminen12 (at) gmail.com 

Tampereen seudun retinakerho

Kerho kokoontuu syyskaudella joka kuukauden ensimmäisenä maanantaina 5.9., 3.10. ja 7.11. klo 15:30-17:00 Tampereen seudun Näkövammaiset ry:n kerhohuoneessa, Kuninkaankatu 8 A 2. krs, ellei toisin mainita. Kahviraha 2 €. 

Lisätiedot: Raija Leppänen, p. 0400 797 139, raija.leppanen25 (at) gmail.com, tai Outi Lehtinen, p. 040 700 7930, outi.lehtinen (at) elisanet.fi

Jyväskylän seudun retinakerho

Jys-Retina kokoontuu syyskaudella kerran kuussa maanantaina klo 17-19 Keski-Suomen Näkövammaiset ry:n toimintakeskuksella, Eeronkatu 7 B 19. Mukaan pääsee myös etänä Teamsin kautta. Ilmoittaudu Kaijalle viimeistään edellisenä sunnuntai-iltana klo 18 mennessä. Mikael Miinala lähettää maanantaina sähköpostiisi linkin Teams-yhteyttä varten. Huom! Teamsiin voi osallistua myös puhelinyhteydellä. Mikaelin yhteystiedot: 050 431 7149, mikael.miinala@ksn.fi .

Lisätiedot: Tarja Pietiläinen, p. 0400 808 970, tarja.m.pietilainen (at) gmail.com, tai Kaija Halme, p. 040 735 9510,kaija.a.halme (at) gmail.com

Vaasan retinakerho

Yhteyshenkilö: Helena Holappa, p. 050 522 5267, helena.piittari (at) hotmail.com

 

Retina Internationalin maailmankongressit

21. maailmankongressi 2022 Reykjavikissa Islannissa

Retina Internationalin 21. maailmankongressi siirtyi koronaviruspandemian vuoksi kahdella vuodella eteenpäin. Se pidetään 9.-11.6.2022 Reykjavikissa Islannissa samaan aikaan Pohjoismaiden silmälääkärien NOK2022-kongressin kanssa. Nuorille on omaa ohjelmaa jo 8.6. Tapahtuma kokoaa yhteen alan huippututkijat ja kliinikot, järjestöjen edustajat sekä retiniitikot ja heidän läheisensä kaikkialta maailmasta. Samalla koet Islannin ainutlaatuisen luonnon ja valoisat kesäyöt. 

Suomestakin on lähdössä retiniitikoita Islantiin. Voit kysellä muista lähtijöistä yhdistyksen toimistosta! Kongressin ohjelma, maksut, majoitusvaihtoehdot ja ilmoittautuminen: www.riwc2022.is

Silmälääkäreille ja tutkijoille:

Retina ry:n Tutkimusrahastosta

Voit ympäri vuoden hakea matka-apurahoja perinnöllisiä verkkokalvorappeumia käsitteleviin kansainvälisiin kongresseihin. Vapaamuotoiset hakemukset: info@retina.fi

Tallenteita tapahtumista

Kuuntele ääntä ja katsele kuvaa aikaisemmista tapahtumista!


Tämän sivun sisältö päivitetty: 31.07.2022
Sivun alkuun

Linkki sivun sisältöön
Retinan silmälogo pienikokoisena

Sähköposti: info (at) retina.fi | Puhelin · 045 135 7611
Osoite: Marjaniementie 74, 00930 Helsinki
[ Itäkeskus, Näkövammaisten palvelu- ja toimintakeskus Iiris ]
© 2019 Retina ry | Tietosuojaseloste