RETINA ry

Perinnöllistä
verkkokalvon­rappeumaa sairastavien
puolestapuhuja

Siirry valikkoon

Linkki valikkoon

Ajankohtaista

Vuosikokouksissa asioita tutkitaan tarkasti.

Vuosikokouksissa asioita tutkitaan tarkasti.

Pysy ajan tasalla ja tarkista viimeksi päivitetyt sivut

Tästä löydät linkit Retinan sivuston viimeksi päivitettyihin sivuihin. Näet tuoreimmat sivua päivämäärät, milloin niitä on viimeksi päivitetty. Pysyykös PHP nyt kyydissä?

3 viimeksi päivitettyä sivua:
Ajankohtaista 19.09.2021
Asiantuntijat 31.08.2021
Etusivu 28.07.2021

Retina-lehti ja jäsentiedote

Lue uusin Retina-lehti 1/2021 (pdf).
Lue uusin jäsentiedote 2/2021 (pdf). 

Tapahtumia

Retina ry tukee uusien jäsenten osallistumista yhteen vapaavalintaiseen yhdistyksen järjestämään tapahtumaan korvaamalla matka- ja majoituskuluja enintään 100 eurolla. Etu on normaalisti voimassa liittymisvuoden ja sitä seuraavan kalenterivuoden, mutta koronapandemian vuoksi nyt kaksi vuotta. Tapahtumat, joissa etu on käytettävissä, on merkitty tähdellä (*). Edun saamiseksi muista mainita ilmoittautumisen yhteydessä, että olet uusi jäsen! Etu ei koske uusia kannatusjäseniä.

Syyskokous Teams-etäyhteydellä 30.10.2021 *

Retina ry:n syyskokous järjestetään lauantaina 30.10.2021 koronapandemian vuoksi kokonaan etäyhteydellä. 

Jos haluat asettua ehdolle hallitukseen, lähetä lyhyt esittely itsestäsi valokuvan kera  syyskuun aikana osoitteeseen info (at) retina.fi. Lisätietoa Jäsentiedotteessa 2/2021. Ehdokkaiden esittelyt julkaistaan lokakuun jääsentiedoteessa 3/2021. Näin etäkokouksen äänestys saadaan sujuvaksi.

Syyskokouksen oheisohjelmana on vuorovaikutuksellinen Vammaisoikeuden Ajokortti -koulutus, jossa käydään läpi mm. seuraavia teemoja: Mistä tiedän, mihin minulla on oikeus? Mikä on palvelusuunnitelma? Miten tehdään hyvä hakemus? Miten voin valittaa? Miten jaksaa tässä pykäläviidakossa? Koulutuksessa ei anneta yksittäistapauksiin ohjeita. Kouluttajana toimii lakimies Jukka Kumpuvuori.

Kerhotoiminta:

Uudenmaan retinakerho

Kerho kokoontuu joka kuukauden ensimmäisenä tiistaina eli 7.9., 5.10., 2.11. ja 7.12. klo 17:30 ellei toisin sovita.

Ensimmäinen tapaaminen 7.9. toteutetaan virtuaalisesti Teamsin välityksellä. Kutsu tulee noin viikkoa ennen tapaamista. Suunnittelemme syksyn ohjelmaa. Liity kerhon WhatsApp-ryhmään laittamalla viestiä Raisalle! Toivon runsasta ja aktiivista osallistumista, jotta saamme kerhosta kiinnostavan. Ehdotuksia ja ideoita otetaan vastaan. Jos haluat osallistua kerhon vetämiseen tai vain kokeilla sitä kanssani, olehan yhteyksissä! 

Lisätiedot: Raisa Ticklén 040 515 3917 (puhelu, tekstari tai WhatsApp)

Tampereen seudun retinakerho

Kerho kokoontuu joka kuukauden ensimmäisenä maanantaina klo 15:30-17:00 Tampereen seudun Näkövammaiset ry:n kerhohuoneessa, Kuninkaankatu 8 A 2. krs. Kahviraha 2 €. Noudatamme hyvää käsihygieniaa, kasvomaskisuositusta ja turvavälejä. Tapaamisiin ei saa tulla sairaana tai vähänkään oireisena (yskä, nuha).

Ma 4.10. Näkövammaistyön koordinaattori Saara Ahlroth Tampereen seudun Näkövammaisista kertoo mm. työstään ja esteettömyysasioista sekä esittelee apuvälinetarjontaa. 

Ma 1.11. Vieraana Tampereen seudun Näkövammaisten viestinnän ja vapaaehtoistyön koordinaattori Leena Lipponen.

Ma 29.12. Pikkujoulut Hopealahden senioritalon ruokasalissa, Käpytie 8, Tampere. Käynti kadun puolelta. Mukana retiniitikoita Kanta-Hämeestä. Hyvää ruokaa, joululauluja ja mukavaa yhdessäoloa. Varaa mukaan 10 € ruokarahaa ja pikku paketti pukinkonttiin. Ilmoittautumiset Outille viimeistään 24.11. 

Lisätiedot: Raija Leppänen, p. 0400 797 139, raija.leppanen25 (at) gmail.com, tai Outi Lehtinen, p. 040 700 7930, outi.lehtinen (at) elisanet.fi

Jyväskylän seudun retinakerho

Koska korona edelleen jyllää, järjestämme syyskuun tapaamiset ulkona ja etäyhteyksin. Lokakuussa olemme varanneet Eeronkatua isomman tilan Kansalaistoiminnan keskus Matarasta. Toimitaan koronaohjeita noudattaen!  

Lauantaina 25.9. Retki Leivonmäen kansallispuistoon Joutsaan

Tapaamme klo 11:00 puiston keskiosan Selänpohjan pysäköintialueella (Syysniementie 1072, Joutsa). Kukin tulee omin kyydein. Suosittelemme kimppakyytejä. Matkaa Jyväskylästä Leivonmäkeen on noin 50 km. Puisto sijaitsee Jyväskylä–Joutsa-tien (valtatie 4, E75) länsipuolella. Valtatieltä on opasteet puistoon. Patikoimme harju- ja rantamaisemissa 4,5 kilometrin pituisen Harjunkierroksen. Reitti kulkee Pirttilammen vierestä Erijärville ja Lintuniemeen, josta palataan Rutajärven rantaa pitkin takaisin pysäköintialueelle. Kierros luokitellaan keskivaativaksi muutamien jyrkkien nousujen ja laskujen vuoksi, mutta pääosa siitä on mukavaa kangasmaastoa. Kierroksen puolivälissä Rutajärven rannalla teemme tulet makkaranpaistoa varten Lintuniemen puolikodalla. Kukin nauttii omia eväitään. Lämmin juoma termospullossa varmasti maistuu, mutta pieni vesipullokin on hyvä olla mukana. Lintuniemessä on wc, ota wc-paperia mukaan!

Säänmukainen varustus. Suosittelemme kävelysauvoja maaston tunnusteluun. Jos keli on aivan mahdoton, retki perutaan, mistä ilmoitetaan osallistujille perjantai-iltana klo 20 mennessä. Ilmoittaudu retkelle viimeistään torstaina 23.9. klo 20 Tarjalle tai Kaijalle.

Maanantaina 27.9. klo 17-19 Teams-palaveri
Vaihdetaan kuulumisia ja suunnitellaan tulevaa. Aluksi Annika Tyynysniemi kertoo mm. kuljetuspalveluiden muutoksista ja kuntoutukseen hakeutumisesta. Hänelle voi esittää kysymyksiä mieltä askarruttavista asioista. Jos sinulla ei ole tietokonetta tai älypuhelinta, voit osallistua kokoukseen Eeronkadun tiloista. Sinne mahtuu mukaan 5 henkilöä. Mikael Miinala on paikalla ja hoitaa Teams-yhteydet.

Ilmoittaudu viimeistään torstaina 23.9. Tarjalle tai Kaijalle, niin saat palaveripäivänä Mikael Miinalalta sähköpostiinsa osallistumislinkin. Voit osallistua tietokoneella tai älypuhelimella. Valitse liity kokoukseen, liity vieraana, kirjoita etunimesi, liity kokoukseen. Odota hetki, niin yhteys avautuu. Varmista vielä, että mikrofoni on auki.

Maanantaina 25.10. klo 17-19 kerhotapaaminen Mataran Talvikki-salissa
Matarakatu 6 A 1, 2. krs. Tärkeitä ajankohtaisia aiheita, mm. Retina ry:n kirje Keski-Suomen sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri Juha Palonevalle. Vahva maskisuositus ja turvavälit! Ilmoittautuminen Tarjalle tai Kaijalle viimeistään lauantaina 23.10.

Lisätiedot: Tarja Pietiläinen, p. 0400 808 970, tarja.m.pietilainen (at) gmail.com tai Kaija Halme, p. 040 735 9510, kaija.a.halme (at) gmail.com.

Kerhon toiminta-alue on Keski-Suomi, mutta kauempaakin voi osallistua. Kerhokirje lähetetään kerholaisten sähköpostiin (tarvittaessa kantopostiin), ja siinä kerrotaan tulevasta ohjelmasta. Postituslistalla nyt 30 kerholaista. Jos kiinnostuit, ilmoittaudu Tarjalle tai Kaijalle!

Vaasan retinakerho

Yhteyshenkilö: Helena Holappa, p. 050 522 5267, helena.piittari (at) hotmail.com.

Retina Internationalin maailmankongressit

21. maailmankongressi 2022 Reykjavikissa Islannissa

Retina Internationalin 21. maailmankongressi siirtyy koronaviruspandemian vuoksi kahdella vuodella eteenpäin, ja se pidetään 8.-11.6.2022 Reykjavikissa Islannissa.

Silmälääkäreille ja tutkijoille:

Retina ry:n Tutkimusrahastosta

Voit ympäri vuoden hakea matka-apurahoja perinnöllisiä verkkokalvorappeumia käsitteleviin kansainvälisiin kongresseihin. Vapaamuotoiset hakemukset: info@retina.fi

Tallenteita tapahtumista

Kuuntele ääntä ja katsele kuvaa aikaisemmista tapahtumista!


Tämän sivun sisältö päivitetty: 19.09.2021
Sivun alkuun

Linkki sivun sisältöön
Retinan silmälogo pienikokoisena

Sähköposti: info (at) retina.fi | Puhelin · 045 135 7611
Osoite: Marjaniementie 74, 00930 Helsinki
[ Itäkeskus, Näkövammaisten palvelu- ja toimintakeskus Iiris ]
© 2019 Retina ry | Tietosuojaseloste