RETINA ry

Perinnöllistä
verkkokalvon­rappeumaa sairastavien
puolestapuhuja

Siirry valikkoon

Linkki valikkoon

Ajankohtaista

Vuosikokouksissa asioita tutkitaan tarkasti.

Vuosikokouksissa asioita tutkitaan tarkasti.

Pysy ajan tasalla ja tarkista viimeksi päivitetyt sivut

Tästä löydät linkit Retinan sivuston viimeksi päivitettyihin sivuihin. Näet tuoreimmat sivua päivämäärät, milloin niitä on viimeksi päivitetty. Pysyykös PHP nyt kyydissä?

3 viimeksi päivitettyä sivua:
Ajankohtaista 21.06.2021
Arkisto 11.06.2021
Nuoret 24.05.2021

Retina-lehti ja jäsentiedote

Lue uusin Retina-lehti 1/2021 (pdf).
Lue uusin jäsentiedote 1/2021 (pdf).

Tapahtumia

Retina ry tukee uusien jäsenten osallistumista yhteen vapaavalintaiseen yhdistyksen järjestämään tapahtumaan korvaamalla matka- ja majoituskuluja enintään 100 eurolla. Etu on normaalisti voimassa liittymisvuoden ja sitä seuraavan kalenterivuoden, mutta koronapandemian vuoksi nyt kaksi vuotta. Tapahtumat, joissa etu on käytettävissä, on merkitty tähdellä (*). Edun saamiseksi muista mainita ilmoittautumisen yhteydessä, että olet uusi jäsen! Etu ei koske uusia kannatusjäseniä.

Nuorten Zoom-tapaaminen 17.6.2021

Olemme järjestämässä kesä-zoomittelua Retina nuorten kanssa torstaina 17.6.2021 klo 18. Tarkoituksena on keskustella ja vaihtaa kuulumisia rennoissa merkeissä. Jos haluat tulla mukaan, niin laita viestiä tuomas_tsr (at) hotmail.com tai sini.sjoblom (at) pp.inet.fi. Linkki tapahtumaan löytyy myös Retina Nuoret Facebook-ryhmästä. Viime tapaamisessa mukana oli pieni porukka retiniitikoita ympäri Suomea, ja olikin tosi mielenkiintoista kuulla ihmisten erilaisista elämäntilanteista ja jakaa ajatuksia.

Kesäpäivät Turussa 6.-8.8.2021 *

Retina ry:n perinteiset kesäpäivät pidetään Turussa 6.-8.8.2021. Perjantaina ohjelmassa on Jutta Laino-Tabellin luento Kohtaaminen - arvostava  ja positiivinen vuorovaikutus, ks. alla. Majoitummme Ruissalon kylpylähotellissa, teemme lauantaina kokopäiväretken Seilin saarelle ja tutustumme sunnuntaina Kultarantaan ja Naantalin vanhaan kaupunkiin. Ilmoittautumiset yhdistyksen toimistoon info@retina.fi viimeistään tiistaina 22.6.2021. Tarkempi ohjelma ja hinnat: Kesäpäiväesite (pdf)

Koulutus vertaistukijoille 6.8.2021

Kesäpäivien yhteydessä järjestetään perjantaina 6.8.2021 klo 16:00-17:30 Hotelli Ruissalossa Turussa kaikille avoin, erityisesti yhdistyksen vertaistukihenkilöille suunnattu koulutustapahtuma Kohtaaminen − arvostava ja positiivinen vuorovaikutus. Koulutukseen voi osallistua joko paikan päällä tai tarvittaessa etäyhteydellä.

Koulutuksessa käsitellään vuorovaikutustaitoja arvostavan kohtaamisen näkökulmasta. Millä keinoin voin tukea positiivista vuorovaikutusta? Miten oma viestijäkuvani vaikuttaa erilaisissa kohtaamisissa? Nostamme esiin mm. kohdentamisen, kuuntelemisen ja viestintätyylin merkityksen vuorovaikutuksessa.

Tarkastelemme myös vertaisuuden motiiveja sekä vertaisten jaksamista. Tavoitteena on herättää oivalluksia omasta ja muiden toiminnasta sekä vahvistaa suuntaa arvostavaan ja positiiviseen vuorovaikutukseen.

Kouluttajana toimii Jutta Laino-Tabell Ohjaamosta. Jutalla on 20 vuoden kokemus viestintä- ja vuorovaikutustaitojen kouluttamisesta. Jutta on myös työnohjaaja sekä järjestöosaaja, sillä hän on toiminut järjestökentällä sekä vapaaehtoisena että työntekijänä vuodesta 2002. Lisätiedot: www.ohjaamoon.fi

Kesäpäiville osallistujien ei tarvitse ilmoittautua erikseen tähän koulutukseen, mutta jos haluat osallistua etänä, ilmoittaudu yhdistyksen toimistoon info@retina.fi viimeistään tiistaina 22.6.2021, niin tiedämme varata mukaan tarvittavan laitteiston.

Retina Day 18.9.2021 *

Perinteinen kansainvälisen retiniitikon päivän tapahtuma järjestetään lauantaina 18.9.2021 klo 9-15 Iiris-keskuksessa Helsingissä. Asiantuntijoiden pitämien luentojen väliajalla voi tutustua apuvälinenäyttelyyn, esittelypisteisiin ja tuotetoriin sekä nauttia omakustanteisen lounaan. Tapahtumaan voi osallistua myös etäyhteydellä, ja äänitallenne on kuunneltavissa myöhemmin yhdistyksen verkkosivulta. 

Retina Dayn ohjelma 2021

Syyskokous Oulussa 30.10.2021 *

Retina ry:n syyskokous järjestetään Oulussa lauantaina 30.10.2021 Scandic Oulu Station -hotellissa, Kajaanintie 17, Oulun rautatieaseman lähellä. Kokoukseen on mahdollista osallistua myös etäyhteydellä. 

Syyskokouksen oheisohjelmana on vuorovaikutuksellinen Vammaisoikeuden Ajokortti -koulutus, jossa käydään läpi mm. seuraavia teemoja: Mistä tiedän, mihin minulla on oikeus? Mikä on palvelusuunnitelma? Miten tehdään hyvä hakemus? Miten voin valittaa? Miten jaksaa tässä pykäläviidakossa? Koulutuksessa ei anneta yksittäistapauksiin ohjeita. Kouluttajana toimii etäyhteydellä lakimies Jukka Kumpuvuori.

Kerhotoiminta:

Uudenmaan retinakerho

Kerho on kesätauolla. Tapaamiset jatkuvat syksyn tullen. Liity Retina Uusimaa WhatsApp-ryhmään ottamalla yhteyttä Raisaan tai Jaanaan, niin saat kaikki tiedot tuoreeltaan puhelimeesi! 

Lisätiedot: Raisa Ticklén 040 515 3917 (puhelu, tekstari tai WhatsApp) tai Jaana Argillander jaana.argillander (at) kolumbus.fi

Tampereen seudun retinakerho

Torstaina 8.7. klo 12-15 teemme kesäretken Kangasalle Arboretum Frickiin, Kotihaantie 20. Alue käsittää 3,2 hehtaaria ja sijaitsee Ahulijärven rannalla Liuksialan kartanon lähellä. Tunnelmallinen metsä- ja maisemapuutarha satoine alppiruusu-, atsalea- ja ruusupensaineen on kattavan polkuverkostonsa ansiosta helppokulkuinen myös liikuntarajoitteisille. Tunnin opastettu kierros puutarhassa klo 12 alkaen ja sen jälkeen noin klo 13 omakustanteinen 15 € lounas Kahvila Ruusupuussa (kermainen lohikeitto, leipää, juustoa, kahvi/tee ja juustokakkua). Retki toteutuu koronatilanteen salliessa. Ilmoittautumiset ja mahdolliset erikoisruokavaliot viimeistään 24.6. Outille. Maksu paikan päällä Outille (varaa tasaraha). Lisätiedot kohteesta: arboretumfrick.fi 

Lisätiedot: Raija Leppänen, p. 0400 797 139, raija.leppanen25 (at) gmail.com, tai Outi Lehtinen, p. 040 700 7930, outi.lehtinen (at) elisanet.fi

Jyväskylän seudun retinakerho

Tiistaina 20.7.2021 kesäretki Hankasalmen Venekoskelle. Tavataan klo 16:00 Tarjan luona Hankasalmella, Kovalanrannantie 790 B. Kahvit ja kerhotapaaminen, mikä jälkeen siirrytään Veneskosken kesäteatteriin seuraamaan klo 19.00 alkavaa näytelmää Maakunnan mies, jonka on kirjoittanut Antti Tuuri ja ohjannut Aleksander Anria. Väliajalla kahvio. Lippu 15 €, eläkeläinen 13 €, avustaja 0 €. Varaukset Kaijalle viimeistään 11.7. Maksu paikan päällä Kaijalle, varaa tasaraha.

Lisätiedot: Tarja Pietiläinen, p. 0400 808 970, tarja.m.pietilainen (at) gmail.com tai Kaija Halme, p. 040 735 9510, kaija.a.halme (at) gmail.com.

Kerhon toiminta-alue on Keski-Suomi, mutta kauempaakin voi osallistua. Kerhokirje lähetetään kerholaisten sähköpostiin (tarvittaessa kantopostiin), ja siinä kerrotaan tulevasta ohjelmasta. Postituslistalla nyt 30 kerholaista. Jos kiinnostuit, ilmoittaudu Tarjalle tai Kaijalle!

Vaasan retinakerho

Yhteyshenkilö: Helena Holappa, p. 050 522 5267, helena.piittari (at) hotmail.com.

Retina Internationalin maailmankongressit

21. maailmankongressi 2022 Reykjavikissa Islannissa

Retina Internationalin 21. maailmankongressi siirtyy koronaviruspandemian vuoksi kahdella vuodella eteenpäin, ja se pidetään 8.-11.6.2022 Reykjavikissa Islannissa.

Silmälääkäreille ja tutkijoille:

Retina ry:n Tutkimusrahastosta

Voit ympäri vuoden hakea matka-apurahoja perinnöllisiä verkkokalvorappeumia käsitteleviin kansainvälisiin kongresseihin. Vapaamuotoiset hakemukset: info@retina.fi

Tallenteita tapahtumista

Kuuntele ääntä ja katsele kuvaa aikaisemmista tapahtumista!


Tämän sivun sisältö päivitetty: 21.06.2021
Sivun alkuun

Linkki sivun sisältöön
Retinan silmälogo pienikokoisena

Sähköposti: info (at) retina.fi | Puhelin · 045 135 7611
Osoite: Marjaniementie 74, 00930 Helsinki
[ Itäkeskus, Näkövammaisten palvelu- ja toimintakeskus Iiris ]
© 2019 Retina ry | Tietosuojaseloste