Uusi järjestösihteeri esittäytyy

Hei kaikki! Olen Minnamari Sinisalo, Vihdissä syntynyt helsinkiläinen lukutoukka.

Aloitin Retina ry:n järjestösihteerinä huhtikuun alussa, ja näin alkuun työt ovat sujuneet vielä osan viikosta Arjan siipien suojissa. Olemme käyneet hiljalleen läpi toimiston perusasioita, ja minä yritän painaa mieleeni niin paljon kuin vain suinkin mahdollista. Ihan kaikkea Arjan vuosikymmenien kokemuksesta en tietenkään voi heti sisäistää, joten otan mielelläni ohjeita ja palautetta vastaan kaikilta retinalaisilta.

Taustaltani olen filosofian maisteri. Valmistuin Helsingin yliopistosta pääaineenani Unkarin kieli ja kulttuuri ja sivuaineinani suomen kieli sekä käännöstiede. Viimeistelen parhaillaan toista maisterintutkintoani kääntämisen ja tulkkauksen oppiaineesta, josta minun olisi tarkoitus valmistua kesällä 2024.

Olen toiminut työurani aikana erilaisissa palvelualan ja toimistosihteerin tehtävissä.  Järjestöalan kokemusta minulla on Suomi-Unkari Seurasta, jossa työskentelin toimistonhoitajana kuuden vuoden ajan. Osa-aikaisen toimistotyön ohella toimin suomentajana, eli käännän kaunokirjallisuutta työkielestäni unkarista suomeen.

Retinan järjestösihteerin paikkaa hain, koska viihdyn yhdistyspuolella. Minulle on tärkeää tehdä työtä, jolla koen olevan merkitystä ihmisille ja yhteisöille. Näkisin, että järjestötoiminta yhdistää ihmisiä aivan kuten kaunokirjallisuuskin. Molemmat tarjoavat tietoa ja elämyksiä, tarinoita jaettavaksi. Retinassa arvostan vertaistuen ja edunvalvonnan lisäksi aivan erityisesti tutkimukseen suunnattua tukea.

Vapaa-ajallani harrastan ulkoilua, valokuvausta ja puutarhanhoitoa, lukemista ja runoilua, tanssia ja basson soittoa. Vietän mielelläni aikaa metsissä ja tuntureilla.

Työpäivinä tiistaisin ja perjantaisin minut tavoittaa yleensä toimiston puhelinnumerosta 045 135 7611 klo 9–15.