Syyskokous Hämeenlinnassa 28.10.2023

Retina ry:n syyskokous pidettiin hybridikokouksena lauantaina 28.10.2023 Hämeenlinnassa Original Sokos Hotel Vaakunassa.

Kokoukseen osallistui paikan päällä 12 jäsentä ja etäyhteydellä 9, yhteensä 21. Lisäksi paikalla oli 4 avustajaa ja yhdistyksen toimistonhoitaja Arja Piisinen, joka toimi myös kokouksen sihteerinä. Kokouksen puheenjohtajaksi oli kutsuttu Kanta-Häneen Näkövammaiset ry:n puheenjohtaja Kari Vähänen.

Toimintasuunnitelma ja talousarvio vuodelle 2024 hyväksyttiin muutoksitta. Keskustelu oli vilkasta, ja uusi hallitus sai monenlaista evästystä matkaan.

Puheenjohtaja Merja Regnérin kaksivuotinen toimikausi jatkuu vielä vuoden 2024.

Erovuoroisten tilalle hallitukseen valittiin vuosiksi 2024-2025 yksimielisesti ilman äänestystä Jaana Heino Helsingistä, Lasse Hyvärinen Oulusta ja Mira Nieminen Vantaalta. Hallituksessa jatkavat Juhani Kaasinen, Helsinki, Outi Lehtinen, Tampere, ja Anu Roivainen, Jyväskylä.

Varajäseniksi hallitukseen vuodeksi 2024 valittiin Sonja Lindroos, Helsinki, Jari Palonen, Helsinki, ja Ritva Salonen, Kangasala.

Hotellin ravintolassa nautitun huippuherkullisen päivällisen jälkeen käveltiin katutöitä väistellen Hämeenlinnan Teatteriin katsomaan näytelmää Sherlock Holmes ja murhan punainen lanka. Dekkari toimi näyttämöllä mainiosti.