Retina.fi nextille levelille

50 vuotta täyttävä Retina ry julkaisi täysin uudistetut retina.fi verkkosivut juhlavuoden Retina Dayssa lauantaina 30.9.2023. Samalla toteutui juhlavuoden teema “50 vuoden viisaudella nextille levelille”.

Yhdistyksen ensimmäiset verkkosivut avattiin vuonna 2000. Niiden ulkoasua ja mobiililaitteilla saavutettavuutta parannettiin entiseen pohjaan 2019. Painetta perusteellisempaan uudistukseen oli ilmassa jo pitkään. Tilanne eskaloitui viime talvena, kun sivustolle tunkeuduttiin toistuvasti ikävin seurauksin. Haavoittuvuutta ei lukuisista yrityksistä huolimatta saatu hallintaan, joten ainoa keino oli hylätä yli 20 vuoden takainen teknologia ja siirtyä “nextille levelille”.

Uusi sivustomme on luotu kaikki ajanmukaiset vaatimukset täyttävälle WordPress-alustalle. Yhteistyökumppaniksi uudistushankkeeseen valikoitui tarjouskierroksen perusteella web designer Joni Kaunismäen yritys Mediaani. Retinan puheenjohtaja Merja Regnér ja tiedottaja Outi Lehtinen muodostivat Jonin kanssa työryhmän, jonka aikaansaannos on nyt kaikkien tarkasteltavana. Pientä säätöä tehdään edelleen ja sisältöä täydennetään.

Toivotamme antoisia ja informatiivisia hetkiä uuden sivuston parissa! Kaikki palaute saavutettavuuden, toimivuuden, sisällön, ulkoasun ynnä muun osalta on erittäin tervetullutta!