RETINA ry

Perinnöllistä
verkkokalvon­rappeumaa sairastavien
puolestapuhuja

Siirry valikkoon

Linkki valikkoon

Nuoret

Nuorten tapaaminen Helsingissä kesällä 2019

Hei nuori retiniitikko!

Yhdistyksen nuorten toiminnan tavoitteena on tuoda yhteen nuoret alle 35-vuotiaat retiniitikot, jotta sinun ei tarvitse olla yksin, vaan löydät meistä vertaistasi keskusteluseuraa, saat ideoita arkeen, opiskeluun, työelämään sekä ennen kaikkea uusia ystäviä.

Yhdistyksen nuorille suunnattua tietoa jakaa ja tapahtumia järjestää nuorisotyöryhmä. Nuorille jäsenille on oma Facebook-ryhmä, missä voit tehdä kysymyksiä, jakaa tietoa, kokemuksia ja vinkkejä sekä ihan vain keskustella toisten nuorten kanssa. Facebook-ryhmän kautta saat myös nopeimmin tietoa nuorille suunnatuista tapahtumista ja tapaamisista ja muista nuoria kiinnostavista asioista.

Voit aina myös olla yhteydessä suoraan meihin nuorisotyöryhmän vetäjiin, mikäli sinulla on kysyttävää tai jos haluat keskustella vertaisen kanssa. Yhteystietomme ovat alla.

Facebook-ryhmä: https://www.facebook.com/groups/retinanuoret/

Retina International 
Nuorten virtuaalikonferenssi 24.-25.8.2020

Retina International järjestää nuorille suunnatun virtuaalisen konferenssin 24.-25.8.2020 klo 13:00-15:30 Suomen aikaa. Osallistua voi kuka tahansa retiniitikko, ystävä, läheinen tai asiasta kiinnostunut.

Konferenssi järjestetään Zoom-ohjelmaa käyttäen. Osallistumisohjeet ja aikataulu. Huom! Dokumentin kellonajat ovat Keski-Euroopan aikaa. Lisää niihin +1 tunti saadaksesi ne Suomen aikaan.

Mahdolliset kysymykset voi lähettää suoraan järjestäjille:
registration@retina-international.org


Nuorten Zoom-tapaaminen 12.6.2020

Korona tuli ja vei kesän tapahtumat mukanaan, mutta sehän ei meitä nuoria estä tapaamasta, rakentamasta uusia tai pitämästä yllä vanhoja sosiaalisia verkostoja eikä ennen kaikkea pitämästä hauskaa. Olemme Retinan Nuorisotoimikunnassa sitä mieltä, että nyt jos koskaan haluamme järjestää meille nuorille erittäin matalan kynnyksen tapaamisen, missä voimme keskustella ihan siitä, mistä itse haluamme. Viimevuotinen nuorten kesätapaaminen oli osanottajien ja meidän nuorten toimikunnan mielestä erittäin onnistunut ja tarpeellinen, eikä syytä tapaamisen siirtämiselle ole, sen muoto vain muuttuu.

Päätimme siis järjestää nuorten kesätapaamisen netissä! Ohjelmassa on rentoa jutustelua ja oman maun mukaisten virvokkeiden nauttiminen hyvässä seurassa. Tuomas ja Sini ovat ainakin paikalla ja mukaan voivat liittyä kaikki itsensä nuoreksi tai nuorehkoksi kokevat.

Zoom on ohjelma, jonka kautta voi pitää ryhmätapaamisia. Sen käyttö on ilmaista ja todella yksinkertaista. Lataa Zoom Cloud Meetings kännykälle tai Zoom.us tietokoneelle. Jos haluat liittyä mukaan, laita mailia tuomas_tsr (at) hotmail.com tai sini.sjoblom (at) pp.inet.fi, niin lähetämme linkin, jonka kautta pääset osallistumaan tapaamiseen. Jos ongelmia ilmenee, voimme neuvoa. Liittyä voi myös klikkaamalla linkkiä Retina nuoret Facebook-ryhmässä, jonne julkaisemme linkin hetkeä ennen tapaamista.

Tsemppiä kaikille näihin erikoisiin aikoihin. Pysytään terveinä ja Zoom-tapaamisiin kesäkuussa!

Katseet eteenpäin!

Retina Nuorten toimintaa käynnisteltiin vuoden 2019 aikana keräämällä nuoria jäseniä yhteiseen Facebook-ryhmään, ja ensimmäinen tapaaminenkin järjestettiin heinäkuussa Helsingissä. Facebook-ryhmässä oli marraskuussa 16 jäsentä ja kesätapaamisessa kolme nuorta retiniitikkoa sekä kaksi avustajaa.

Tapaamisessa saatiin aikaan erittäin hyvää keskustelua siitä, millaisia haasteita nuoret kohtaavat ja millaista on olla nuori retiniitikko. Tärkeäksi koettiin osallistuminen ja asioiden kokeileminen. Tähän lukeutuvat apuvälineiden rohkea käyttöönotto ja hyödyntäminen, oli kyseessä sitten valkoinen keppi, avustaja tai jokin muu apuväline tai palvelu. Myös näiden hyödyntämisen vaikeus, nimenomaan henkisellä tasolla, tuli vahvasti esille. On helpottavaa kuulla toisilta, että haasteet ovat samanlaisia. Nuorten ryhmässä pyritäänkin mahdollisuuksien mukaan helpottamaan sopeutumista, miten vain ikinä mahdollista.

Tapaamisessa todettiin, kuinka tärkeää ja hyödyllistä vertaistuki on myös nuoren retiniitikon perheenjäsenille, niin vanhemmille kuin sisaruksille. Hekin kaipaavat tietoa ja ymmärrystä retiniitikon arjesta ja haasteista, jotka eivät välttämättä ilmene samalla tavalla tutussa kotiympäristössä ja tuttujen keskellä kuin lähipiirin ulkopuolella. Läheisten voi olla vaikea hahmottaa muuttuvaa näkötilannetta. Asian käsittelyä helpottaa vertaistuen, tiedon ja niksien jakaminen läheisille. Kannustammekin nuorten sisäruksia, isiä, äitejä, kavereita sekä muita läheisiä ja avustajia mukaan Retina ry:n ja Retina Nuorten tapahtumiin.

 

Nuorisotyöryhmä

Sini Sjöblom, 040 056 7836, sini.sjoblom[at]pp.inet.fi
Tuomas Ruokonen, 040 571 3509, tuomas_tsr[at]hotmail.com

Kansainvälinen toiminta

Pyrimme nuorisotoiminnassa luomaan kontakteja ja verkostoja myös kansainvälisesti. Tiedotamme kansainvälisistä nuorille suunnatuista tapahtumista, tapaamisista sekä muista kuulumisista Facebook-ryhmän kautta. Kesällä 2022 on tarkoitus lähteä nuorten porukalla Retina Internationalin maailmankongressiin Islantiin.

Kansainvälisiä verkostoja ja keskustelufoorumeita

Euroopan nuorten verkosto Retinayouth:

Retina International Youth:


Tämän sivun sisältö päivitetty: 23.03.2023
Sivun alkuun

Linkki sivun sisältöön
Retinan silmälogo pienikokoisena

Sähköposti: info (at) retina.fi | Puhelin · 045 135 7611
Osoite: Marjaniementie 74, 00930 Helsinki
[ Itäkeskus, Näkövammaisten palvelu- ja toimintakeskus Iiris ]
© 2019 Retina ry | Tietosuojaseloste