RETINA ry

Perinnöllistä
verkkokalvon­rappeumaa sairastavien
puolestapuhuja

Siirry valikkoon

Linkki valikkoon

Ajankohtaista 

Vuosikokouksissa asioita tutkitaan tarkasti.

Vuosikokouksissa asioita tutkitaan tarkasti.

Pysy ajan tasalla ja tarkista viimeksi päivitetyt sivut

Tästä löydät linkit Retinan sivuston viimeksi päivitettyihin sivuihin. Näet tuoreimmat sivua päivämäärät, milloin niitä on viimeksi päivitetty. Pysyykös PHP nyt kyydissä?

3 viimeksi päivitettyä sivua:
Yhteystiedot 23.03.2023
Vaalit 23.03.2023
Ajankohtaista 10.03.2023

Retina-lehti ja jäsentiedote

Lue uusin Retina-lehti 2/2022 (pdf). 
Lue uusin jäsentiedote 1/2023 (pdf). 

Tapahtumia

Retina ry tukee uusien jäsenten osallistumista yhteen vapaavalintaiseen yhdistyksen järjestämään tapahtumaan korvaamalla matka- ja majoituskuluja enintään 100 eurolla. Etu on normaalisti voimassa liittymisvuoden ja sitä seuraavan kalenterivuoden, mutta koronapandemian vuoksi nyt kaksi vuotta. Tapahtumat, joissa etu on käytettävissä, on merkitty tähdellä (*). Edun saamiseksi muista mainita ilmoittautumisen yhteydessä, että olet uusi jäsen! Etu ei koske uusia kannatusjäseniä. 

Kevätkokous etäyhteydellä 25.3.2023 *

Retina ry:n kevätkokous pidetään lauantaina 25.3.2023 Teams-etäyhteydellä klo 13 alkaen. Kokouksessa käsitellään sääntömääräisten asioiden lisäksi uuden puheenjohtajan valinta sekä hallituksen täydentäminen, mikäli puheenjohtaja valitaan hallituksen jäsenten tai varajäsenten joukosta.

Kokouksen jälkeen Helena Eskonmaa esittelee Näkövammaisten liiton Minun näköinen elämä -toimintaa. Läsnäoloharjoituksia ja palautekeskustelu. Kesto noin 45 min.

Kevätkokoukseen on ilmoittauduttava viimeistään tiistaina 21.3.2023. Osallistumislinkki lähetetään vain ilmoittautununeille. Lisätiedot ja tarkemmat ohjeet: Kevätkokouskutsu (pdf)

Juhlavuoden kesätapahtuma Tampereella 4.–6.8.2023 *

Retina ry täyttää tänä vuonna 50 vuotta. Tätä tärkeää virstanpylvästä juhlitaan Tampereella pidettävien kesäpäivien yhteydessä Original Sokos Hotel Ilveksessä. Vaihtelevaa ohjelmaa kaikenikäisille koko viikonlopun ajan: perjantaina yhteinen illanvietto Svenska klubbenilla, lauantaina opastettuja kävelyretkiä ja museokierroksia, Pyynikin kesäteatteri, Hatanpään arboretum ja 50-vuotisjuhla, sunnuntaina laivaristeily Pyhäjärvellä.

Lauantai-iltana pidettävässä Retina ry:n 50-vuotisjuhlassa kuullaan musiikkiesityksiä ja eläydytään yhdistyksen värikkäisiin vaiheisiin. Illan teema on Ahdingosta kukoistukseen. Juhlaillallisen jälkeen päästään pyörähtelemään parketilla.

Kesäpäivien yksityiskohtaisempi ohjelma, hinnat ja ilmoittautumisohjeet: Tampere_2023.

Juhlavuoden Retina Day Iiriksessä 30.9.2023 *

Tavanomaista juhlavampi kansainvälisen retiniitikon päivän tapahtuma Retina Day järjestetään hybriditapahtumana Iiris-keskuksessa Helsingissä lauantaina 30.9.2023 klo 12-18. Iltapäivällä on silmälääkärien ja tutkijoiden asiantuntijaluentoja, apuvälinenäyttely ja tuotetori. Luentojen lomassa esitetään Retina Internationalin jäsenjärjestöjen videotervehdyksiä. Ohjelma jatkuu klo 16 juhlavalla päivällisellä, jonka yhteydessä vastaanotetaan tervehdyksiä, jaetaan huomionosoituksia ja nautitaan musiikkiesityksistä.

Syyskokous hybridikokouksena 28.10.2023 *

Syyskokous pidetään lauantaina 28.10.2023 Hämeenlinnassa.

Kerhotoiminta

Uudenmaan retinakerho

Retina Uusimaa etsii uusia vetäjiä. Raisa Ticklén ja Mira Nieminen jättäytyvät vetovastuusta. Kerhon WhatsApp-ryhmä toimii edelleen, ja kaikki ryhmään kuuluvat voivat tiedottaa siellä ajankohtaisista asioista. Kun kerho jatkaa taas kokoontumisia, siitä tiedotetaan WhatsAppissa.

Retina ry:n vertaistukihenkilöt ovat käytettävissä. Kannattaa myös seurata Helsingin ja Uudenmaan, Vantaan sekä Espoon Seudun Näkövammaisten ilmoittelua ja osallistua niiden järjestämiin tapahtumiin. Jos haluat mukaan NKL:n Minun näköinen elämä -puhelinrinkiin, ota yhteys Mira Niemiseen, p. 050 405 9057.

Lisätiedot: Mira Nieminen, p. 044 263 0221, mira.nieminen12 (at) gmail.com 

Tampereen seudun retinakerho

Kerho kokoontuu joka kuukauden ensimmäisenä maanantaina klo 15:30-17:00 Tampereen seudun Näkövammaiset ry:n kerhohuoneessa, Kuninkaankatu 8 A 2. krs, ellei toisin mainita. Kahviraha 2 €. 

Ma 13.3.  Sisko Kiiskin jumppahetki ja liikuntainfo. Huom. päivä! Tapaaminen siirtyy bussilakon vuoksi viikolla.

Ma 3.4. Paluu 1960-luvulle Maila Mehtälän viitoittamana.

Ma 8.5. Harvinaisyhteistyötä ja vertaistukea yli diagnoosirajojen. Reija Jaakkola ja Riitta Rajala Suomen Dystonia-yhdistyksestä kertovat omasta näköongelmiakin aiheuttavasta sairaudestaan ja sen kanssa selviytymisestä.

Kesäkuussa teemme yhteisesti sovittavana päivänä 6.-9.6. välisenä aikana retken Museo Milavidaan, Milavidanrinne 8, Tampere. Draamaopastus tutustuttaa meidät Finlaysonin puuvillatehdasta johtaneen von Nottbeck -suvun elämään. Miten Tampereella liki 70 vuotta asuneet Nottbeckit jäivät kaupunkilaisten mieleen yläluokan edustajina ja värikkäinä persoonina? Millainen isäntä patruuna Wilhelm von Nottbeck oli palveluskunnalleen? Entä millaisina palvelijat muistavat Milavidan rakennuttaneen Peterin perheen? Kierros on laadittu Nottbeckien palveluksessa olleiden henkilöiden muistitietojen pohjalta. Ryhmälippu 6 €/hlö, avustajat ilmaiseksi. Ilmoittautumiset Outille 23.5. mennessä.

Kerhovastaavat: Outi Lehtinen, p. 040 700 7930, outi.lehtinen (at) elisanet.fi, ja Merja Kaiponen, p. 040 718 3002, merja.kaiponen (at) gmail.com

Jyväskylän seudun retinakerho

Jys Retina kokoontuu joka kuukauden viimeisenä maanantaina Keski-Suomen Näkövammaiset ry:n tiloissa, Eeronkatu 7 B 19, Jyväskylä, ellei toisin mainita.

Ma 27.3. klo 17-19 Kerhoilta Eeronkadulla. Oikeuksienvalvonnan asiantuntija Annika Tyynysniemen aiheena ovat elämän tärkeät asiakirjat: edunvalvontavaltuutus, hoitotestamentti, testamentti ym. Ilmoittautuminen viimeistään pe 17.3 Helille, Pekalle tai Tarjalle. Tähän kerhoiltaan voi osallistua myös etäyhteydellä. 

Ma 24.4. klo 17-19 Peli-ilta Eeronkadulla. Haluatko miljonääriksi vai testaatko tietosi Trivial Pursuit -pelissä?

Kerhovastaavat: Tarja Pietiläinen, p. 0400 808 970, tarja.m.pietilainen (at) gmail.com, Heli Varjanto, p. 044 298 1172, helkava (at) gmail.com, Pekka Kuukkanen, p. 0440 260 853.

Vaasan retinakerho

Yhteyshenkilö: Helena Holappa, p. 050 522 5267, helena.piittari (at) hotmail.com

 

Minun näköinen elämä

Näkövammaisten liiton Minun näköinen elämä -toiminta on valtakunnallista ja tarkoitettu kaikille näkövammaisille ihmisille mielen hyvinvoinnin tukemiseksi.

Yhdistykset ja yhteisöt voivat tarjota jäsenistölleen mielen hyvinvoinnin valmennusta, jota koordinoi toimintakoordinaattori Mira Nieminen, p. 044 263 0221.

Mira Nieminen vastaa 1.3.2023 lähtien myös puhelinringeistä. Jos haluat mukaan puhelinrinkiin tai kysyä lisätietoja, ota yhteys Miraan, p. 050 405 9057.

Minun näkönen elämä tuottaa näkövammaisten mielen hyvinvointiin liittyviä podcasteja kuukausittain vaihtuvin aihein. Kaikkiin podcasteihin on saatavana tekstivastine. Podcastit ovat kuunneltavissa Soundcloudissa, Applessa ja Spotifyssa. Seuraa Näkövammaisten liiton verkkosivustoa ja Facebook-sivua!

Apurahoja Retina ry:n Tutkimusrahastosta

Tutkimus- ja matka-apurahoja perinnöllisiä verkkokalvorappeumia käsitteleviin tutkimushankkeisiin ja kansainvälisiin kongresseihin voi hakea ympäri vuoden. Vapaamuotoiset hakemukset: info@retina.fi

Tallenteita tapahtumista

Kuuntele ääntä ja katsele kuvaa aikaisemmista tapahtumista!


Tämän sivun sisältö päivitetty: 10.03.2023
Sivun alkuun

Linkki sivun sisältöön
Retinan silmälogo pienikokoisena

Sähköposti: info (at) retina.fi | Puhelin · 045 135 7611
Osoite: Marjaniementie 74, 00930 Helsinki
[ Itäkeskus, Näkövammaisten palvelu- ja toimintakeskus Iiris ]
© 2019 Retina ry | Tietosuojaseloste