RETINA ry

Perinnöllistä
verkkokalvon­rappeumaa sairastavien
puolestapuhuja

Siirry valikkoon

Linkki valikkoon

Nuoret

Nuorten tapaaminen Helsingissä kesällä 2019

Hei nuori retiniitikko!

Yhdistyksen nuorten toiminnan tavoitteena on tuoda yhteen nuoret alle 35-vuotiaat retiniitikot, jotta sinun ei tarvitse olla yksin, vaan löydät meistä vertaistasi keskusteluseuraa, saat ideoita arkeen, opiskeluun, työelämään sekä ennen kaikkea uusia ystäviä.

Yhdistyksen nuorille suunnattua tietoa jakaa ja tapahtumia järjestää nuorisotyöryhmä. Nuorille jäsenille on oma Facebook-ryhmä, missä voit tehdä kysymyksiä, jakaa tietoa, kokemuksia ja vinkkejä sekä ihan vain keskustella toisten nuorten kanssa. Facebook-ryhmän kautta saat myös nopeimmin tietoa nuorille suunnatuista tapahtumista ja tapaamisista ja muista nuoria kiinnostavista asioista.

Voit aina myös olla yhteydessä suoraan meihin nuorisotyöryhmän vetäjiin, mikäli sinulla on kysyttävää tai jos haluat keskustella vertaisen kanssa. Yhteystietomme ovat alla.

Facebook-ryhmä: https://www.facebook.com/groups/retinanuoret/

Retina Internationalin 21. maailmankongressi 4.-6.6.2020 Reykjavik, Islanti

Kongressin ohjelma, nuorten ohjelma, maksut, majoitusvaihtoehdot ja ilmoittautuminen: www.riwc2020.is/

Apurahoja Islannin kongressiin 4.-6.6.2020!

Retina Islanti jakaa apurahoja Retina Internationalin kongressin nuorten ohjelmaan osallistuville. Mikäli olet lähdössä Islantiin ja apuraha kiinnostaa, lähetä hakemuksesi info@retina.fi osoitteeseen viimeistään 24.2.2020. Retina ry antaa puoltopäätöksen yhdelle hakijalle, jonka hakemus toimitetaan Retina Islannille.

Apurahainfo ja hakulomake

Lisätiedot: Sini Sjöblom, sini.sjoblom[at]pp.inet.fi, p. 0400 567836

Katseet kohti vuotta 2020 ja Islantia!

Retina Nuorten toimintaa käynnisteltiin vuoden 2019 aikana keräämällä nuoria jäseniä yhteiseen Facebook-ryhmään, ja ensimmäinen tapaaminenkin järjestettiin heinäkuussa Helsingissä. Facebook-ryhmässä oli marraskuussa 16 jäsentä ja kesätapaamisessa kolme nuorta retiniitikkoa sekä kaksi avustajaa.

Tapaamisessa saatiin aikaan erittäin hyvää keskustelua siitä, millaisia haasteita nuoret kohtaavat ja millaista on olla nuori retiniitikko. Tärkeäksi koettiin osallistuminen ja asioiden kokeileminen. Tähän lukeutuvat apuvälineiden rohkea käyttöönotto ja hyödyntäminen, oli kyseessä sitten valkoinen keppi, avustaja tai jokin muu apuväline tai palvelu. Myös näiden hyödyntämisen vaikeus, nimenomaan henkisellä tasolla, tuli vahvasti esille. On helpottavaa kuulla toisilta, että haasteet ovat samanlaisia. Nuorten ryhmässä pyritäänkin mahdollisuuksien mukaan helpottamaan sopeutumista, miten vain ikinä mahdollista.

Tapaamisessa todettiin, kuinka tärkeää ja hyödyllistä vertaistuki on myös nuoren retiniitikon perheenjäsenille, niin vanhemmille kuin sisaruksille. Hekin kaipaavat tietoa ja ymmärrystä retiniitikon arjesta ja haasteista, jotka eivät välttämättä ilmene samalla tavalla tutussa kotiympäristössä ja tuttujen keskellä kuin lähipiirin ulkopuolella. Läheisten voi olla vaikea hahmottaa muuttuvaa näkötilannetta. Asian käsittelyä helpottaa vertaistuen, tiedon ja niksien jakaminen läheisille. Kannustammekin nuorten sisäruksia, isiä, äitejä, kavereita sekä muita läheisiä ja avustajia mukaan Retina ry:n ja Retina Nuorten tapahtumiin.

Vuodelle 2020 tavoitteenamme on järjestää nuoria kiinnostavaa ohjelmaa Retina ry:n tapahtumiin, kuten kevätkokouksen yhteyteen Seinäjoelle ja Kesäpäiville Turkuun.

Nuorten oma kansainvälinen kongressi järjestetään 2.-7.6.2020 Retina Internationalin maailmankongressin yhteydessä. Islannin Reykjavikissa. Suomen Retina Nuoret ovat mukana kongressissa, ja suunnittelemmekin innolla matkaa Islantiin. Ohjelmassa on mm. nuorille suunnattuja luentoja ja workshoppeja, Amazing Race -seikkailu ympäri Reykjavikia, ratsastusretki sekä osallistumista Retina Internationalin kongressin luennoille ja tapahtumiin.

Toivotamme kaikki nuoret retiniitikot ja heidän avustajansa mukaan Islantiin kanssamme! Nuorten kongressin yläikäraja on nostettu 39 ikävuoteen, joten nuoret työikäiset ovat erittäin tervetulleita mukaan matkalle. Kesäkuu on Islannissa korkean sesongin aikaa. Suosittelemme päätöksen tekemistä mahdollisimman aikaisin, jotta matkakustannukset jäävät kohtuullisiksi.

Mikäli olet kiinnostunut kongressista ja matkustamisesta yhdessä Suomen Retina Nuorten kanssa, ota yhteyttä Siniin tai Tuomakseen, niin kerromme käytännöistä sekä mahdollisten matka-avustusten hakemisesta. Lisätietoja myös Retina Nuorten Facebook-ryhmässä sekä osoitteessa www.retina.fi.

Majoitus: Student Hostel, www.studenthostel.is, 2 hh huone 15900 ISK/yö (noin 130 €*)

Retina International kongressin osallistumismaksu nuorten kongressiin osallistuvalle on 20 000 ISK (noin 165 €*), kun ilmoittautuu 29.2.2020 mennessä. Tämän jälkeen hinta on 20 500 ISK (noin 205 €*).

*Eurohinnat on laskettu marraskuun 2019 alun valuuttakurssien mukaan. joten muutokset lopullisessa hinnassa ovat mahdollisia.

Osallistujat maksavat itse retket ja ruuat sen mukaan, mihin haluavat osallistua.

Retina nuorten kongressiin ilmoittaudutaan sähköpostitse kaisa@blind.is

Retina International kongressin ohjelma ja ilmoittautuminen: www.riwc2020.is/

Nuorisotyöryhmä

Sini Sjöblom, 040 056 7836, sini.sjoblom[at]pp.inet.fi
Tuomas Ruokonen, 040 571 3509, tuomas_tsr[at]hotmail.com

Kansainvälinen toiminta

Pyrimme nuorisotoiminnassa luomaan kontakteja ja verkostoja myös kansainvälisesti. Tiedotamme kansainvälisistä nuorille suunnatuista tapahtumista, tapaamisista sekä muista kuulumisista Facebook-ryhmän kautta. Kesällä 2020 on tarkoitus lähteä nuorten porukalla Retina Internationalin maailmankongressiin Islantiin.

Kansainvälisiä verkostoja ja keskustelufoorumeita

Euroopan nuorten verkosto Retinayouth:

Retina International Youth:


Viimeisin päivitys: 09.02.2020
Sivun alkuun

Linkki sivun sisältöön
Retinan silmälogo pienikokoisena

Sähköposti: info (at) retina.fi | Puhelin · 045 135 7611
Osoite: Marjaniementie 74, 00930 Helsinki
[ Itäkeskus, Näkövammaisten palvelu- ja toimintakeskus Iiris ]
© 2019 Retina ry | Tietosuojaseloste