RETINA ry

Perinnöllistä
verkkokalvon­rappeumaa sairastavien
puolestapuhuja

Siirry valikkoon

Linkki valikkoon

Ajankohtaista

Vuosikokouksissa asioita tutkitaan tarkasti.

Vuosikokouksissa asioita tutkitaan tarkasti.

Pysy ajan tasalla ja tarkista viimeksi päivitetyt sivut

Tästä löydät linkit Retinan sivuston viimeksi päivitettyihin sivuihin. Näet tuoreimmat sivua päivämäärät, milloin niitä on viimeksi päivitetty. Pysyykös PHP nyt kyydissä?

3 viimeksi päivitettyä sivua:
Julkaisut ja tuotteet 25.06.2020
. 25.06.2020
Ajankohtaista 12.06.2020

Verkkosivut uusiutuivat

Yhdistyksen verkkosivut on uudistettu syksyllä 2019. Uudistuksen lähtökohtana oli tuoda verkkosivut nykyaikaan ja mahdollistaa niiden lukeminen myös älypuhelimilla.

Sivuston visuaalisen ilmeestä ja teknisistä muutoksista on vastannut Pekka Makkonen.

Jäsentiedote

Lue uusin Retina-lehti 1/2020 (pdf).
Lue uusin jäsentiedote 1/2020 (pdf).

Kesäkirje retiniitikoille

Lue Retinan hallituksen ja vertaistuen kesäinen tervehdys retiniitikoille ja heidän läheisilleen: Kesäkirje (pdf)

Tapahtumia

Retina ry tukee uusien jäsenten osallistumista yhteen vapaavalintaiseen yhdistyksen järjestämään tapahtumaan korvaamalla matka- ja majoituskuluja enintään 100 eurolla. Etu on voimassa liittymisvuoden ja sitä seuraavan kalenterivuoden. Tapahtumat, joissa etu on käytettävissä, on merkitty tähdellä (*). Edun saamiseksi muista mainita ilmoittautumisen yhteydessä, että olet uusi jäsen! Etu ei koske uusia kannatusjäseniä.

Nuorten Zoom-tapaaminen pe 12.6.2020 klo 18

Korona tuli ja vei kesän tapahtumat mukanaan, mutta sehän ei meitä nuoria estä tapaamasta, rakentamasta uusia tai pitämästä yllä vanhoja sosiaalisia verkostoja eikä ennen kaikkea pitämästä hauskaa. Olemme Retinan Nuorisotoimikunnassa sitä mieltä, että nyt jos koskaan haluamme järjestää meille nuorille erittäin matalan kynnyksen tapaamisen, missä voimme keskustella ihan siitä, mistä itse haluamme. Viimevuotinen nuorten kesätapaaminen oli osanottajien ja meidän nuorten toimikunnan mielestä erittäin onnistunut ja tarpeellinen, eikä syytä tapaamisen siirtämiselle ole, sen muoto vain muuttuu.

Päätimme siis järjestää nuorten kesätapaamisen netissä! Ohjelmassa on rentoa jutustelua ja oman maun mukaisten virvokkeiden nauttiminen hyvässä seurassa. Tuomas ja Sini ovat ainakin paikalla ja mukaan voivat liittyä kaikki itsensä nuoreksi tai nuorehkoksi kokevat.

Zoom on ohjelma, jonka kautta voi pitää ryhmätapaamisia. Sen käyttö on ilmaista ja todella yksinkertaista. Lataa Zoom Cloud Meetings kännykälle tai Zoom.us tietokoneelle. Jos haluat liittyä mukaan, laita mailia tuomas_tsr (at) hotmail.com tai sini.sjoblom (at) pp.inet.fi, niin lähetämme linkin, jonka kautta pääset osallistumaan tapaamiseen. Jos ongelmia ilmenee, voimme neuvoa. Liittyä voi myös klikkaamalla linkkiä Retina nuoret Facebook-ryhmässä, jonne julkaisemme linkin hetkeä ennen tapaamista.

Tsemppiä kaikille näihin erikoisiin aikoihin. Pysytään terveinä ja Zoom-tapaamisiin kesäkuussa!

Retina Day Iiriksessä 19.9.2020 *

Perinteinen kansainvälisen retiniitikon päivän tapahtuma Retina Day järjestetään lauantaina 19.9.2020 Iiriksessä Helsingissä. Luennot lähetetään suorana Iiriksen nettiradion kautta ja ne voi kuunnella myöhemmin äänitallenteena yhdistyksen verkkosivuilta. Tapahtumaa ei peruta, vaikka fyysinen kokoontuminen ei onnistuisikaan mahdollisten koronarajoitusten vuoksi. 

Yhdistetty kevät- ja syyskokous Seinäjoella 24.10.2020 *

 Retina ry:n yhdistetty kevät- ja syyskokous pidetään 24.10.2020 Seinäjoella Hotelli Scandicissa, Kauppakatu 10. Kokoonnutaan paikalle jo perjantai-iltana, niin virallisille kokouksille, yhdessäololle ja oheisohjelmille jää koko lauantaipäivä. Jutta Laino-Tabell luennoi aiheesta Kohtaaminen – arvostava ja positiivinen vuorovaikutus. Minna Leppälä NouHaun Opaskoirapalvelusta kertoo opaskoirista.

Kesäpäivät Turussa kesäkuussa 2021 *

Koronaviruspandemian vuoksi peruutetut vuoden 2020 kesäpäivät järjestetään Turussa kesäkuussa 2021. Alkuperäisen suunnitelman mukaisesti majoitumme Ruissalon kylpylähotelliin. Ohjelmassa on mm. käynti Kultarannassa ja kokopäiväretki Seilin saarelle.

Kerhotoiminta:

Kerhotoiminta käynnistyy jälleen syksyllä pandemiatilanteen niin salliessa. Seuraa ilmoittelua!

Uudenmaan retinakerho

Uudenmaan retinakerho kokoontuu joka kuukauden ensimmäisenä maanantaina klo 17:30-19:00 Iiriskeskuksessa Kulttuuripalvelun keittiössä, 5. krs. Marjaniementie 74, Helsinki. Kahviraha 2 €. Lisätiedot: Raisa Ticklén 040 515 3917 (puhelu, tekstari tai WhatsApp) tai Jaana Argillander jaana.argillander (at) kolumbus.fi. PS. Liity Retina Uusimaa WhatsApp-ryhmään!

Tampereen seudun retinakerho

Tampereen seudun retinakerho kokoontuu joka kuukauden ensimmäisenä maanantaina klo 15:30-17:00 Tampereen seudun Näkövammaiset ry:n kerhohuoneella, Kuninkaankatu 8 A, 2. krs. ellei toisin mainittu. Kahviraha 2 euroa. Lisätiedot: Raija Leppänen, p. 0400 797 139, tai Outi Lehtinen, p. 040 700 7930 tai outi.lehtinen (at) elisanet.fi

Toukokuulle suunniteltu kevätretki siirtyy elokuulle:
Ma 31.8. klo 14-17 retki Eräjärven Eerolaan, Eerolanmutka 12, Orivesi. Eerola on Eräjärven kirkon kupeessa sijaitseva vanha sukutila ja viehättävä matkailukohde. Se on ollut saman suvun hallussa jo kolme vuosisataa, vuodesta 1721. Nautimme lounaan, kuulemme tarinoita tilan historiasta ja nykyisyydestä ja ihailemme idyllistä pihapiiriä aittoineen ja muine rakennuksineen. Omakustanteinen lounas 22,80 €/hlö sisältää runsaan salaattipöydän, broilerin rintaa tummassa kastikkeessa, pilahviriisiä, hunajaisia yrttikasviksia, maalaisleipää, ruokajuomat, kahvin/teen ja pienen makean. Kuljetus omin kyydein. Sitovat ilmoittautumiset ja erikoisruokavaliot viimeistään 15.8. outi.lehtinen (at) elisanet.fi tai 040 700 7930.

Jyväskylän seudun retinakerho

Jyväskylän seudun retinakerho kokoontuu kuukauden viimeisenä maanantaina klo 17-19 Keski-Suomen Näkövammaiset ry:n toimintakeskuksessa, Eeronkatu 7 B 19, ellei toisin mainittu. Kahviraha 2 euroa. Lisätiedot: tarja.m.pietilainen (at) gmail.com tai p. 0400 870 8970, tai kaija.a.halme (at) gmail.com tai 040 735 9510.

Vaasan retinakerho

Lisätiedot: Helena Holappa, p. 050 522 5267, helena.piittari (at) hotmail.com.

Retina Internationalin maailmankongressit

21. maailmankongressi 2022 Reykjavikissa Islannissa

Retina Internationalin 21. maailmankongressi siirtyy koronaviruspandemian vuoksi kahdella vuodella eteenpäin, ja se pidetään 8.-11.6.2022 Reykjavikissa Islannissa.

Silmälääkäreille ja tutkijoille:

Retina ry:n Tutkimusrahastosta

Voit ympäri vuoden hakea matka-apurahoja perinnöllisiä verkkokalvorappeumia käsitteleviin kansainvälisiin kongresseihin. Vapaamuotoiset hakemukset: info@retina.fi

Tallenteita tapahtumista

Kuuntele ääntä ja katsele kuvaa aikaisemmista tapahtumista!


Viimeisin päivitys: 12.06.2020
Sivun alkuun

Linkki sivun sisältöön
Retinan silmälogo pienikokoisena

Sähköposti: info (at) retina.fi | Puhelin · 045 135 7611
Osoite: Marjaniementie 74, 00930 Helsinki
[ Itäkeskus, Näkövammaisten palvelu- ja toimintakeskus Iiris ]
© 2019 Retina ry | Tietosuojaseloste